Избор на цветове, ефекти и текстури за опънати тавани

ефекти и текстури за опънати тавани

Опънатите тавани са перфектното интериорно решение за битови, търговски и административни площи. Те комбинират ефектен външен вид и максимална функционалност. Клиентите могат да избират сред огромно разнообразие от цветове, ефекти и текстури, за да създадат елементи и декорации по свой вкус.

Избор на цветове

Цветовата гама на мембраните, използвани при опънатите тавани е изключително богата. На ваше разположение са пастелни тонове, които можете да използвате, за да създадете нежен интериор. Ако пък предпочитате по-силно въздействие, тогава най-добре е да предпочетете по-ярки и плътни цветове.

Цветовете имат изключително важно значение за цялостния интериорен дизайн. Архитектите и декораторите знаят това и могат да ви препоръчат най-удачните за вашия случай нюанси. Например, светлите пастелни тоново създават усещане за въздушност и лекота. Опънатите тавани в тъмни цветове пък ще създават силно чуство за допълнително пространство.

Цветът на опънатите тавани трябва да бъде подбран така, че да съответства на обзавеждането и декорацията в помещението, но в същото време да нюансът трябва да се подбере по начин, който ще спомогне за подобряването на цялостния облик на мястото.

Избор на ефекти

Опънатите тавани се предлагат в няколко основни текстури: мат, сатен и лак. Изборът зависи от ефектът, който искате да постигнете.

Матовите тавани се характеризират с равномерно и дори меко разпределение на светлината. Матовият завършек създава впечатление за идеално боядисана повърхност.

Сатенът придава дълбочина на помещението. Можете да подсилите впечатлението за мекота като използвате нежни пастелни тонове и сатенен завършек.

Лакът пък позволява на повърхността да отразява отлично светлината, която влиза в помещението.

Избор на текстури

Декоративните опънати тавани се предлагат с различни текстури, като например дърво, камък, метал и т.н. При този тип тавани обикновено се използва по-дебела мембрана, която е значително по-издръжлива. Тя може да се използва не само за тавана на помещението, но също за стените и за други елементи на интериорния дизайн.

Прозрачната мембрана също е често предпочитана от клиентите. Тя позволява използването на декоративно осветление и създаването на прекрасни светлинни ефекти. 

Специални тавани

Освен изброените таванни системи, които се предлагат в различни цветове, текстури и ефекти, клиентите могат също да изберат и специални тавани, които се отличават със специфични функции и качества. Такива са акустичните опънати тавани, които подобряват звуковите качества на помещението; антибактериалните тавани пък са предпочитани в болници, аптеки и други здравни заведения. Перфорираните тавани пък предлагат разнообразни възможности за декорация и имат многобройни приложения.

Благодарение на огромното разнообразие от цветове, текстури и ефекти, опънатите тавани могат да се комбинират с всякакви архитектурни стилове и декорации.

Как да изберете правилната фирма за опънати тавани ?

Как да изберете правилната фирма за опънати тавани ?

Вече знаете всички предимства на опънатите тавани !

Но как да изберете правилната фирма за опънати тавани ?

Ако сте решили да правите ремонт с опънати тавани , то тази информация ще ви бъде доста полезна ! И ще ви струва само 5 минути от вашето време …

И така!!!! Най добрия вариант за това, са препоръките от вашите приятели и роднини ,които са правили опънати тавани преди време и са доволни от работата и резултата.

Опънатите тавани – защо да ги изберем?

Преимущества на опънати тавани

Опънатите тавани са адаптирани за обновяване или строеж на напълно нови конструкции. Те са отлично решение на много технически проблеми; предлагат уникален дизайн и прекрасни рез ултати, като начало или по-скоро завършек на ремонта в стята, например.

Много от модерните фирми производители на опънати тавани Ви дават въз можността сами да съз дадете дизайна на крайния продукт, разбира се,след консулт с експретно лице, относно опънатите тавани и панели, с неограничен брой възможности за смяна и дооформяне.

Открийте необятната вселена на опънатите тавани

вселена на опънатите тавани

През последните 40 години от създаването на опънатите тавани, различните фирми са разработили много и различни системи на опънати тавани, което прави разнообразието дойстойно за истинска вселена – вселената на опънатите тавани; звучи дори като вълшебна приказка за деца, но е истина.

Изберете си компания или компании, продаващи или произвеждащи опънати тавани, и посетете сайтовете или реалните им магазини, за да се  запознаете с разнообразието от вселената на продуктите.

Вредни ли за здравето опънати тавани ?

производство на тавани

Здравейте,аз съм управител на фирма Белтендо БГ ЕООД Анатолий Топал. Искам да ви помоля да отделите една минута от вашето време и внимателно да прочетете тази статия . И така! Много клиенти ме питат за екологията на опънатите тавани(вредни ли са за здравето или не). Ще отговоря лично и писмено в нашия сайт http://beltendo.net Може да спорим по тази тема много дълго време.

Комбиниране между опънат таван и гипсокартон

Комбиниране между опънат таван и гипсокартон

Ако сте направили гипсокартон и скрито осветление , а после поискахте опънат таван ...то може да се направи тавана по този начин
на 30-40 см от скрито осветление за да не се отрази във тавана задната част на скрито осветление ( рапиди и профили и боклуци  ) 

Приложения на опънатите тавани в търговски помещения и административни сгради

Опънати тавани в търговски обекти

Опънатите тавани beltendo.net са вид системи, които се монтират на няколко сантиметра от съществуващия таван. Целта им е да подобрят качествата на помещението и да допринесат за естетиката. Те се използват широко в различни търговски помещения и административни сгради, включително в офиси, барове, кафенета, ресторанти, клубове, дискотеки, хотели, СПА центрове, болници, стоматологични кабинети, лекарски практики, аптеки и т.н. 

Прочетете повече за различните видове тавани и приложенията им в търговски обекти тук.

Какво трябва да знаем за опънатите тавани?

Какво трябва да знаем за опънатите тавани?

Вероятно сте чували за опънати тавани, но може би не сте напълно наясно какво представляват те и какво приложение намират в жилищни, административни и комерсиални сгради. Предлагаме ви най-важната информация за опънатите тавани beltendo.net , събрана на едно място. 

По своята същност опънатите тавани са окачени системи, макар че не са закачени директно за съществуващия таван. Те обаче се определят като окачени, защото между тях и съществуващия таван остава определено разстояние, което най-често е около три сантиметра.

Опънати тавани с принт – идеалното декоративно решение

Опънати тавани с принт

В днешно време декорацията на жилищните и търговските площи е също толкова важна, колкото качеството и сигурността. Опънатите тавани са вариант, предпочитан от мнозина, защото предлага не само отлично качество и висока сигурност, но и прекрасни възможности за декорация. Таваните с принт  beltendo.net са хит сред клиентите и се прилагат в жилища, офиси, магазини, хотели, ресторанти, заведения и всякакви други обекти.

Как се монтират опънатите тавани?

Много хора обмислят използването на опънати тавани в жилището си или в помещения с друго предназначение, но не са наясно как се осъществява монтажа на тези системи. Всъщност, монтажът не е никак сложен и трудоемък. Той ще се осъществява в пет фази, които ще разгледаме подробно.

Oпънати тавани – отлично техническо и естетическо интериорно решение

Oпънати тавани – отлично техническо и естетическо интериорно решение

Без никакво колебание можем да определим опънатите тавани като най-новото лице на вътрешния дизайн. Този тип тавани намира широко приложение в частни жилища, търговски площи, хотели, заведения и офиси, защото комбинира в себе си перфектен външен вид, отлично технологично решение и сигурност.

Страницы